Sunday, 8 April 2012

# Food # Sharing

အခ်ိဳပဲြလြယ္လြယ္..☺☺


မေန႕က အခ်ိန္ရတာနဲ႔.. အာလူးဆႏြင္းမကင္း လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္..။ စာအုပ္ထဲကနည္းကိုၾကည့္ျပီး လုပ္ၾကည့္တာပါ..။ ငယ္ငယ္တုန္းက (ခုႏွစ္တန္းေလာက္တုန္းကျဖစ္မယ္) သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔.. မုန္႔လုပ္နည္း စာအုပ္ၾကည့္ျပီး လုပ္စားခဲ့ဖူးတယ္..။ ကေလးတုန္းကဆိုေတာ့.. မုန္႔ျဖစ္တယ္ဆိုရံုဆိုေပမယ့္.. ကုိယ္လုပ္တာကိုယ္စားရတာဆိုေတာ့.. အရမ္းေပ်ာ္ခဲ့ရဖူးတယ္..။

သၾကၤန္ဆိုရင္.. အိမ္မွာ မုန္႔တစ္ခုခုလုပ္ျပီး.. အိမ္နီးခ်င္္းေတြကိုလိုက္ေ၀ျပီး.. အလွဴလုပ္ေလ့ရွိတာကို.. သတိရမိျပီး... သၾကၤန္ရက္တြင္းမွာအခ်ိန္ရရင္.. မုန္႔လုပ္ျပီး အလွဴလုပ္ဖို႔.. စိတ္ကူးလို႔ အာလူးဆႏြင္းမကင္းကို စမ္းလုပ္ၾကည့္တာပါ..။ က်မက အာလူးကို အရမ္းၾကိဳက္တာေၾကာင့္လည္း ပါပါတယ္..။ တကယ္လုပ္ၾကည့္ေတာ့ သိပ္မခက္ပါဘူး.. ကံေကာင္းျပီး. ေကာင္းေကာင္းမြန္မြန္ အရသာရွိရွိေလး ထြက္လာပါတယ္..။ အေအးခံထားျပီး.. ဒီေန႔မနက္. ဘုရားဆြမ္းေတာ္ကပ္ပါတယ္..။
မုန္႔လုပ္နည္းကို မွ်ေ၀ဖို႔စိတ္ကူးေတာ့ မဟုတ္ပါဘူးရွင္.. ဘာေၾကာင့္လည္းဆိုေတာ့.. ဒီလုပ္နည္းက လူတိုင္းလိုလို သိထားျပီးသားဆိုေတာ့... က်မ ပထမဆံုးေအာင္ျမင္စြာ ဖန္တီးျဖစ္ခဲ့တဲ့ အခ်ိဳပဲြတစ္ခုကို.. မွတ္တမ္းတင္ျခင္းမွ်သာပါ..။ မလုပ္ဖူးတဲ့သူေတြအတြက္.. အာလူးဆႏြင္းမကင္းကို ၾကိဳက္တဲ့သူေတြအတြက္ေတာ့ နည္းလမ္းတစ္ခုေတာ့ သိသြားတာေပါ့ေနာ္..။ က်မဆိုရင္ အရမ္းၾကိဳက္ေတာ့ မႏၱေလးေရာက္ျဖစ္ရင္.. ထိုးမုန္႔ဆိုင္သြားျပီး... ဒါကိုပဲ အျမဲတမ္း၀ယ္ေလ့ရွိပါတယ္..။ 

လိုအပ္တဲ့ ပစၥည္းမ်ားကို ပံုနဲ႔တကြ ရွင္းျပသြားပါမယ္ေနာ္။ ပထမဆံုး အာလူးသန္႔သန္႔ေတြကို က်က္တဲ့အထိ၊ နယ္လိုက္ရင္ အလြယ္တကူေၾကသြားမယ့္ အေနအထားအထိ ျပဳတ္ေပးရပါမယ္..။ 
က်မကေတာ့ အာလူးအၾကီး ၅ လံုး သံုးလိုက္တာ မုန္႔ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ရရွိပါတယ္.။။။



ျပီးေတာ့ ဂ်ံဳမႈန္႔အႏုနဲ႔ ႏြားႏို႔ လိုအပ္ပါတယ္..။ အာလူး ၅ လံုးအတြက္ ဂ်ံဳမႈန္႔ကို ဇြန္းအၾကီးနဲ႔ ၆ ဇြန္းခန္႔ထည့္ပါတယ္..။ ႏြားႏို႔ကေတာ့.. ဖန္ခြက္အလတ္နဲ႔ ၃ ပံု ၂ ပံု ခန္႔ပဲ ထည့္တာပါ..။
ျပီးေတာ့ သၾကားကေတာ့ အခ်ိဳၾကိဳက္ရင္ ၾကိဳက္သေလာက္ထည့္လို႔ရပါတယ္..။ က်မကေတာ့ အခ်ိဳ သိပ္မၾကိဳက္လို႔ နည္းနည္းပဲ ထည့္ထားတာပါ..။
 ဒါကေတာ့ Baking Powder ပါ..။
 ဒီပံုကေတာ့ ဆႏြင္းမကင္းေပၚက တင္မယ့္ ဘိန္းေစ့မရွိလို႔ အစားသံုးမယ့္ flakes ေတြပါ..။ ဒီမွာက ဘိန္းေစ့ကို ဘယ္လိုေမးျပီး ဘယ္နားက သြား၀ယ္ရမွန္းမသိေတာ့.. မထည့္ျဖစ္ပါဘူး..။ မရွိေတာ့ ရွိတာနဲ႔ အဆင္ေျပေအာင္ သံုးလိုက္ပါတယ္.. :)

ဒါကေတာ့ Light Butter ပါ..။ စားလည္း စားခ်င္တယ္.. အဆီတက္မွာလည္း ေၾကာက္ေတာ့ light Butter ပဲ ၀ယ္ထည့္ပါတယ္..:)
ဒီမွာ ေစ်း၀ယ္ရတာကလည္း ဂ်ာမာန္စာေတြနဲ႔ခ်ည္းပဲ ေရးထားေတာ့ တစ္ခုခု၀ယ္ခ်င္ျပီဆိုရင္ Dictionary ထဲမွာ အရင္ၾကည့္.. ေရးသြားျပီးမွ ရွာ၀ယ္ရပါတယ္.. .။ အဲဒါကလည္း အျမဲတမ္းလုပ္ေနရတဲ့ အလုပ္တစ္ခုပါပဲ..။

 



အာလူးေတြ က်က္သြားျပီဆို ရင္ ေၾကေအာင္ ေခ်ပါတယ္.. ။ ျပီးရင္ ဂ်ံဳမႈန္႔၊ ႏြားႏို႔၊ သၾကား၊ ေထာပတ္၊ ဆားနည္းနည္း၊ Baking powder ထည့္ျပီး သမေအာင္နယ္ပါတယ္..။ မုန္႔ဖုတ္မယ့္ဗန္း ကိုေတာ့ ျပန္ေဆးရသက္သာေအာင္ Aluminum Foil ခင္းလိုက္ပါတယ္..
ျပီးေတာ့ သမေအာင္နယ္ထားတဲ့.. မုန္႔ႏွစ္ေတြကို ဆီသုတ္ထား တဲ့ဗန္းေပၚမွာ.. ျဖန္႔ခင္းလိုက္ျပီး အေပၚက ေထာပတ္သုတ္ပါတယ္။ ျပီးမွ Flakes ေတြ ႏွံ႔ေအာင္ ျဖဴးလိုက္ပါတယ္.. ။ ဒါဆိုရင္ေတာ့ မုန္႔ဖုတ္ဖို႔ အဆင္သင့္ျဖစ္သြားပါျပီ။
ျပီးတာနဲ႔ Electric Oven ထဲမွာ မိနစ္ ၄၀ Timer ေပးျပီး ထည့္ထားလိုက္ရံုပါပဲ.. :)

ဒါကေတာ့ မိနစ္ ၄၀ ၾကာတဲ့အခါမွာ oven ထဲကေန ထုတ္ျပီး ရလာတဲ့ ဆႏြင္းမကင္းပါရွင္..။ ေထာပတ္နံ႔ေလး တသင္းသင္းနဲ႔ပါ..။ တစ္ခ်ိဳ႕ေတာ့ အုန္းႏို႔လည္း ထည့္တတ္ၾကပါတယ္. ။ က်မကေတာ့ အုန္းႏို႔နဲ႔ သိပ္မတည့္လို႔ မထည့္တာပါ.။ အဲဒါပါရင္ေတာ့ ပိုေမႊးပါတယ္တဲ့..။ 
 ဒါကေတာ့.. အေအးခံျပီး ရလာတဲ့ အရသာရွိတဲ့ အာလူးဆႏြင္းမကင္းျဖစ္ပါတယ္ရွင္..:D :D

ေကာ္ဖီခါးခါးနဲ႔.. အာလူးဆႏြင္းမကင္း ဆိမ့္ဆိမ့္ေလးနဲ႔.. မနက္စာ သံုးေဆာင္ေတာ့မွာ ျဖစ္ပါတယ္.. :)


အေပၚက ဘုရားစင္
ေအာက္အဆင့္ေတြက စာအုပ္စင္ပါ.. :)
















♥ .............................................................................
 
အားလံုးပဲ ႏွစ္သစ္မွာ စိတ္သစ္လူသစ္နဲ႔.. ေအာင္ျမင္ေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ

9 comments:

မိုးသက္ said...

နာ့အစ္မက ဒါလည္းရတာပဲ.. ခ်ားခ်င္တယ္..

ေႏြလ said...

၀ါးတီးဖြင္႔သြားတယ္ အစ္မေရ . . .
အခုလို ေကၽြးတဲ႔အတြက္ ေက်းဇူးပါဗ်ာ

ခ်စ္စံအိမ္ said...

စနိုးကဒါလည္းရတာပဲကုိ
၀ါသနာပါရင္ၿဖစ္တယ္ ညီမေရ
အမလည္းဒီေရာက္မွ မတတ္တာေတြတတ္ကုန္တာ
မဆိုးဘူး ကုိယ္မွမလုပ္ခ်င္မစားရေတာ့ဘူးေလ
ဘယ္ရမလည္းရေအာင္လုပ္တာေပါ့
ဘုန္းၾကီးေက်ာင္းအလွဴေတြရွိရင္ေတာ့ မုန့္စုံပါတယ္..
စားသြားပါတယ္..

pyaenyein said...

စႏိုေ၇ မင္းရဲ့အာလူးစႏြင္မကင္းကစားလုိ႔ေကာင္းမဲ႔ပုံပဲေနာ္။ႀကည္႔ရင္းနဲ႔ဗုိက္ေတာင္စာလာၿပီ၊။ bakingpowder ကုိေလမုန္႔ဖုတ္တဲ႔အခါသုံးမယ္ဆိုရင္ေလ နည္းနည္းေလးပဲသုံးပါလား။သူ႔ရဲ့အရသာကအရမ္းမ်ားရင္မုန္႔ေတြခါးတဲ႔အရသာပါႏိိုင္သလားလုိ႔ပါ။

Snow May said...

ဟိ.. ဟုတ္မွာ အဲဒါေၾကာင့္ နည္းနည္း ခါးေနသလားလို႔ဆိုျပီး ထင္ေနတာ. အခုလို ေျပာျပေပးတာ ေက်းဇူးပါ သူငယ္ခ်င္း :)

ရင္ဆူး said...

စႏိုးေရ အာလူးဆႏြင္းမကင္းေလး လာၾကည္႕သြားတယ္.......လုပ္နည္းေလးလည္းသိသြားတာေပါ႕ေနာ္.......ေနာက္မွ စမ္းၾကည္႕ဦးမယ္....ေက်းဇဴးပါ..

စံပယ္ခ်ိဳ said...

ပုံကုိၾကည္႔ရတာအရသာရွိမယ္႔ပုံပါပဲ
အားလူးနဲ႔မစားဖူးဘူး ေနေကာင္းတဲ႔အခါလုပ္စားၾကည္႔မယ္ဒီမွာေတာ႔ဘိန္းေစ႔ေပါတယ္

ေအာင္ေအာင္ said...

ခ်နိဳး နီကဒီလိုလည္းရတာပဲ...ေတာ္တယ္ အားလူးမၾကိဳက္ေပမဲ့ နည္းေလးမွတ္သြားတယ္ ျမန္မာျပည္ျပန္ေရာက္ရင္ အိမ္ကလူေတြၾကြားရမယ္ ဟဲ..ဟဲ..

Yoemyaykya said...

အာလူးဆႏြင္းမကင္း အရမ္းႀကိဳက္တာ။လာစားတယ္။ ေနာက္ဆုိ သႀကၤန္က်ရင္ မုန္႕အလွဴလာခံမယ္။

Follow Us @soratemplates